Syri i Thate

Sasia e lotit qe prodhohet nga gjendrat e syrit nuk eshte e mjaftueshme per ta mbajtur syrin te lagesht mjaftueshem. Faktoret qe shkaktojen sindromen e syrit te thate :

  • Me kalimin e moshes ulet prodhimi I lotit dhe shkaterohet shpesh filmi i lotit
  • Medikamente te ndyshme : kontraceptivet,beta – blokatoret, steroidet,pika ne sy qe permbajne konservante
  • Kushtet e jeteses dhe te punes : ajri I kondicionuar, puna ne komjuter,ajri I thate ne hapesire
  • Alkolizmi dhe duhanpirja
  • Semundjet somatike : diabeti, reumatizmi, semundjet autoimune,ndryshimet hormonale

 

Simptomat

Skuqje e syrit, djegie, lotim i syrit, ndjesia e trupit te huaj – jane simptomat me te shpeshta qeshoqerojne syrin e thate.

Mjekimi

Neutralizim i faktoreve provokatore dhe analoge te lotit artificial pa konservante .