Pterigiumi

Rritje e ngadalte e konjunktives dhe indit poshte saj ne drejtim te kornese. Shoqerohet me simptoma te tilla si: skuqje, irritim I shpeshte e syrit te prekur, lotim I vazhduar, ulje shikimi nese progreson.

Simptomatikisht mund te perdoren pika ne sy. Zgjidhje perfundimtare eshte intervenimi kirurgjikal minimal invaziv.