Cross – Linking

Cross – linking eshte trajtim kirurgjikal i keratokonusit ne stadet fillestare, permes se ciles mund te arrihet ndalim i zhvillimit te kesaj semundje. Syri gjate kesaj procedure pikohet me riboflavine ose Vit B2 dhe ne veprim me UV driten arrihet strukturim dhe forcim i indit te kornese (strukturim i kollagenit).

 

Dr Kambo perdor aparatin KXL , dhe riboflavinen VIBEX RAPID nga kompania amerikane AVEDRO per te realizuar proceduren e cross linking .

Permes KXL procedura eshte me e shkurter ne kohe dhe me shume efektive  per pacientin.