BLERINA KAMBO

Doctor Of Medicine
CURRICULUMKONTAKTONI

Arsimimi

Shtator 2000 –  Janar 2010

Ka perfunduar  studimet e larta  me rezultate te shkelqyera ne degen e Mjekesise te Pergjithshme dhe specializimin ne degen e Oftalmologjise me titullin MD (Doctor of Medicine) Moske, Rusi.

Eksperienca pune

 •  Qershor 2010-  qershor 2012  – Oftalmologe ne Spitalin Hygeia ,Tirane
 •  Qershor 2012 – korrik 2015 – Klinika Gjermane te Syrit, Spitali Hygeia, Tirane
 •  Gusht 2015 – aktualisht – Klinika Lazerike e Syrit , Tirane

Kurse trajnimi dhe kualifikimi

Kirurgjia e Kataraktes me  Fakoemulsifikim

 •   Maj  2009- Instituti Federal  Mjekesor FMBA ,Moske, Rusi.
 •   Shtator 2009 – Akademia Ruse e Mjekesise ,Moske ,Rusi
 •   Mars/ prill 2012  – Dr. Agarwal Eye  Hospital Chennai, Indi

Kirurgjia Refraktive ( LASIK  , PRK )

 • Tetor 2011 – Instituti Federal Mjekesor FMBA ,Moske Rusi.
 • Mars 2012 – Dr. Agarwal Eye Hospital,Chennai,Indi
 • Qershor 2015 – Universiteti I Tubingenit, Laser Augenklinik, Gjermani
 • Tetor 2016 – Universiteti i Frankfurtit

Semundjet e Retines dhe Kirurgjia vitreo-retinale

 • Mars/ Nentor 2009 – Instituti I Mikrokirurgjise se Syrit   FYODOROV  Moske , Shen – Petersburg, Rusi.
 • Shkurt 2011 – Trajtimi lazerik I retines dhe terapia intravitreale , Innsbruck, Austri
 • Shtator 2013 – Kirurgjia Vitreoretinale  – Universiteti I Tubingenit, Klinika e Syrit ,  Dr. Karl Ulrich Bartz-Schmidt (Eberhard Karls Universität Tubingen, Augenuniklinik  ),Gjermani
 •  Tetor – Nentor 2014
  Kirurgjia  Vitreoretinale

Prof. Oliver Findl
Hanusch Hospital , Uniklinik  Viena , Austri

 • Tetor – Nentor 2015

Moorfields Eye Hospital , Londer , Angli

 • Shtator 2014

Kirurgjia Lasik , Epi Lasik , PRK
Londer , Angli

 •  Maj , Nentor 2016

Cross-linking I acceleruar per trajtimin e keratokonusit
Bazel , Zvicer dhe Athine , Greqi

 •  Maj 2017

Injeksionet intravitreale Anti – VGEF ne trajtimin e semundjeve retinale.
Prof. Sebastian Wolf , Insel Spital , Berna ,Zvicer

 •  Tetor 2017 –  Vazhdim

Prej tetorit te vitit 2017 kryen studime shkencore ne lidhje me kirurgjine refraktive dhe keratokonusin ne Universitetin Ludwig – Maximilian ne Munih , Gjermani

Anetare e ESCRS – Shoqata Europiane e Kirurgeve Kataraktale dhe Refraktive
Anetare e EURETINA – Shoqata Europiane e Specialisteve te Retines

Pjesemarrese ne kongrese dhe simpoziume te ndryshme oftalmologjike nderkombetare .

Gjuhe te huaja : Rusisht , Anglisht , Gjermanisht , Italisht